Imajte motiv da ne odustanete kada svi odustaju!

Imati motiv nešto je neprocjenivo.

Zato imajte motiv zašto svakoga jutra ustajete iz kreveta, imajte motiv šta ćete staviti kao prioritet toga dana. To je vaša zlatna poluga motivacije. Kada pronađete razloge kojima ćete se oduprijeti tromoj sili vlastite nevoljkosti, gunđanja, obavljanja stvari po navici, tada će se u vašoj produktivnosti sve stvari uvećati, tada ćete otkriti da u vama gori sila koja sve stvari usmjerava nekom smislu i ništa vam neće biti teško napraviti.

Ali morate imati motiv, motiv da ne odustanete onda kada svi odustaju, motiv u kojem okolina neće djelovati na vas, već ćete vi svojim odlukama i snagama oblikovati okolnosti vašega života. Morate imati motiv za sve situacije jer samo tako možete iz svih njih izaći kao pobjednik. Morate imati ono veće „da“ koje se suprostavlja svim onim „ne“ koja vaš život koče i zaustavljaju svaki put kada nastanu neke zapreke.

Slikovni rezultat za imajte motiv

Imajte motiv da razvijate talente u vama i da ih posložite kao kockice koje će graditi mozaik vaših snova. Ukoliko ih ne razvijate nikada nećete znati kakvo ste remek djelo mogli sagraditi ili ukoliko ih slažete drugima, nikada nećete znati kakva je mogla biti vaša životna priča. Imajte motiv da ciljeve koji ne izgledaju tako atraktivno i zanimljivo, ali su potporni stubovi vaše životne vizije, ipak privedete kraju, jer iza njih stoji nešto mnogo veće.

Imajte motiv da budete hrabri tamo gdje se svi povlače u sebe, da budete ponizni tamo gdje se svi uzvisuju, znajući da će najveća snaga koja se nalazi u vama, pronaći svoj put do vrha. Imajte motiv da se ne bojite ljudi jer nisu ništa veći od vas, niti više od vas vrijede. I na koncu imajte motiv prepoznati sebe kao veoma vrijednu osobu, osobu koju će motivi koje ima učiniti još uspješnijom i sretnijom. Imajte motiv biti najbolji što možete biti!

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *