Počinje izgradnja mosta na rijeci Ćehotini u Foči

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Općine Foča Milan Vukadinović, potpisali su ugovor o udruživanju sredstava za izgradnju mosta na rijeci Ćehotini, u mjesnoj zajednici Vikoč.

Most će povezati mjesne zadnice Godijeno i Čelebići, te će ujedno omogućiti putnu povezanost s drugim dijelom mjesne zajednice Vikoč, gdje se nalazi nekoliko desetina stambenih objekata povratnika.

„Zahtjev za izgradnjom mosta smo dobili od povratnika iz ove mjesne zajednice, te iz naselja koja se teritorijalno naslanjaju na mjesto Vikoč. Izgradnja mosta će donijeti i nove šanse za mještane iz nekoliko naselja, a dodatno će olakšati pristup povratničkim stambenim objektima i imanjima. Izgradnju mosta sufinansiramo s Općinom, ujedno je to poruka da kroz ovakve i slične projekte gradimo suživot koji je vijekovima prisutan na ovim prostorima“, istakao je Ramić

Općina Foča će nastaviti sufinansirati projekte od značaja za povratničku zajednicu.

„S obzirom da je investicija nešto veća, uputili smo molbu Ministarstvu i evo došli smo do zajedničkog cilja. Višestruka će biti korist završetkom izgradnje mosta. Nastavit ćemo dobru saradnju s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica kako bismo uspješno realizovali i druge projekte koji će popravljati stanje u našoj općini. Izgradnjom mosta gradimo i međusobno povjerenje“, ističe Vukadinović, načelnik Općine Foča.

zavnews/vijesti.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *