Zavidovići: više nego uspješno, okončana akcija prikupljanja pomoći narodu Sirije

Već mjesec dana u BiH traje akcija prikupljanja humanitarne pomoći za narod Sirije, odnosno Halepa, u koju su se uključile mnoge institucije i ustanove u Državi, od Islamske zajednice, preko Merhameta, do nekih drugih humanitarnih organizacija, kao i običnih ljudi i građana koji su dali svoj doprinos i učestvovali u ovoj akciji većih razmjera.

Tako smo prije dva dana pisali o tome kako je 5 šlepera pomoći upućeno prema Turskoj na granicu sa Sirijom, gdje je smješten najveći broj prognanika iz Sirije i Halepa.

Zavidovići su se također uključili u akciju, kako onu koju je organizirala Islamska zajednica putem sergija i dobrovoljnih priloga u svim džamijama na našem području, gdje je, kako su nam kazali u Medžlisu islamske zajednice Zavidovići, prikupljeno 13 541 km, koje su uplaćene na račun za pomoć Siriji pri Rijasetu islamske zajednice u BiH, tako i odzivom na poziv za skupljanje pomoći od strane humanitarnog udruženja DHD (dobročinstvo, humanost, darežljivost), na čijem je čelu gosp. Nuraga Fojnica, koje već nekoliko godina djeluje na području našeg grada ali i šire, a koje je za mjesec dana prikupilo ukupno 27,5 tona brašna, koje su u srijedu u večernjim satima otpremili put Sarajeva, odakle će dalje biti transportovano prema Siriji.

Gospodin Nuraga Fojnica zahvalio se svim građanima koji su učestvovali u ovoj akciji i što su i ovaj puta kao i mnogo puta do sada, podržali njihove aktivnosti, te na taj način pokazali da humanost i darežljivost još stanuju u našem gradu, a nisu zaboravili ni to da smo u bliskoj prošlosti i sami vapili za svim vrstama pomoći.

Hvala svim građanima našeg grada koji su na bilo koji način učestvovali u ovim akcijama, i dokazali da je uvijek bolje biti ona ruka koja daje nego ona koja prima, a o svakoj aktivnosti ovog tipa ili sličnoj, naš portal će Vas uredno obavještavati.

zavnews

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *