Ponijeri: Prvo narodno skijalište u BiH

U nedjelju, u Ski-centru Ponijeri, zabilježeno je prisustvo velikog broja građana Kaknja, kao i gostiju iz susjednih gradova. Veliki broj posjetilaca u redu je čekao na vožnju ski-liftom, kako bi osjetili čari hiljadumetarske ski-staze.

Zimsku čaroliju Ponijera upotpunjuju i cijene prilagođene bosanskohercegovačkim uslovima. Sudeći prema cjenovniku može se tvrditi da su Ponijeri prvo narodno skijalište i planinsko odredište u BiH.

Dnevna karta za ski-lift košta 15 KM, poludnevna 10 KM, šoljica toplog čaja košta 1,5 KM, ista cijena važi i za šoljicu kafe, gazirana pića koštaju 2 KM, prirodni sokovi 2,5 KM.

Najam pune opreme za skijanje košta od 10 do 15 KM, a veoma su povoljne i cijene škole skijanja. Vikendom se do Ponijera stiže i autobusom, a vožnja se ne plaća, jer troškove prijevoza plaća Općina Kakanj.

Za samo pola sata vožnje automobilom, asfaltiranim drumom koji je na uredan i propisan način očišćen od snijega i posut abrazivnim materijalom, stiže se od Kaknja preko naselja Tršće do kakanjske zračne banje, izletišta i ski-centra Ponijeri, na nadmorskoj visini od 1.144 metra, saopćeno je iz Općine Kakanj.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *