Kupuj 387 i mobilna aplikacija s tim u vezi, bilježe fantastične rezultate

Od kada se internetom ovih dana proširila vijest, da je grupa mladih i osviještenih ljudi iz nekoliko gradova BiH, među kojima ima i naših zavidovićana, izradila aplikaciju sa barcode-om koji skenira domaće priozvode, i omogućuje učešće u nagradnoj igri svakog mjeseca, nije trebalo mnogo vremena a da ova akcija bude shvaćena na jedan krajnje ozbiljan način, i već u prvim danima poluči fantastične rezultate.

Akcija je pokrenula pravu lavinu i možda više nego ijedna do sad, pokrenula naše ljude da kupuju domaće i da prednost pri kupovini uvijek daju domaćim proizvodima, kojih ruku na srce ima, i kvalitetni su čak i u mjeri koja je iznad kvalitete mnogih stranih proizvoda.

Na bodovnoj rang listi građana koji su kupovali domaće ovih dana, ima i onih koji su u svoje domove unijeli ogromne količine domaćih proizvoda, pokazujući svijest i patriotizam, te na taj način učestvujući u jačanju i pomaganju bosanskohercegovačke privrede.

Tako su među najbolje, i u top 10 u ovoj akciji, dospjeli Šejla Šabić sa 515 bodova, Isa Dino sa 520 bodova, Eldina Oruč 510, i tako dalje, a ako se zna da svaki domaći proizvod nosi 5 bodova, onda nije teško izračunati koliko su namirnica Šejla i ostali, unijeli u svoj dom.

Svakako ističemo da ovdje nagradna igra nije prevashodni cilj, nego akcija treba da probudi i ojača svijest naših građana, da je kupovina domaćih proizvoda direktan način učestvovanja u izgradnji BiH, i jačanju domaće privrede, a bez jake privrede nema ni jake Zemlje. Zato idemo dalje, uvijek dajući prednost domaćem.

“Domaće ili strano, nije ti to isto”.

zavnews

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *