Reakcije na press KCUS-a: Od višemjesečnih “napada” do “bravo direktorice”

Nakon današnje konferencije za novinare u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, na kojoj je generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović sa saradnicima govorila o radu ove institucije u proteklih godinu dana, ali i o stanju koje je zatekla po preuzimanju funkcije, uslijedio je niz reakcija bh. građana na društvenim mrežama.

Za razliku od proteklih mjeseci, kada je u javnosti uglavnom preovladavalo negativno mišljenje o novoj direktorici KCUS-a, zanimljivo je da je njeno današnje obraćanje u kojem je, između ostalog, govorila o brojnim i dugogodišnjim zloupotrebama položaja ljekara i šefova klinika KCUS-a, izazvalo niz pozitivnih reakcija.

Brojni građani Sarajeva, ali i cijele BiH, svojim komentarima podržali su direktoricu Izetbegović u njenoj namjeri da stane ukraj korupciji i neopravdanom trošenju miliona maraka na KCUS-u, kao i upućivanju pacijenata u privatne klinike što je, nažalost, bila dugogodišnja praksa na Kliničkom centru.

Mnogi građani navode i kako je situacija na KCUS-u još uvijek veoma loša kada je u pitanju snabdjevenost lijekovima, smještaj na pojedinim klinikama, ali i bahato i neodgovorno ponašanje pojedinih uposlenika prema pacijentima…

Cijelu današnju konferenciju za medije možete pogledati u videu ispod. Video preuzimamo sa portala Klix.ba uz dopuštenje i zahvalu kolegama na ustupljenom snimku.

Press konferencija KCUS-a

Posted by Klix.ba on Friday, 27 January 2017

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *