Zele Lipovača o manifestaciji “Moj ummete” : Radujem se što ću ponovo vidjeti tri hafiza

Centralna predramazanska manifestacija “Moj ummete” bit će održana 25. maja u Olimpijskoj dvorani Zetra, o čemu smo ranije pisali, a organizatori rade na pripremi događaja za koji se očekuje da će nadmašiti sve prethodne slične manifestacije.

Organizator manifestacije “Moj ummete” je Rijaset Islamske zajednice u BiH, a održava se pod visokim pokroviteljstvom reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića. Faruk Drina je izvršni producent i promotor manifestacije, a pored njega u timu zaduženom za sadržaj i kvalitet programa još su Mensur Brdar i hadžija Mehmed Bajraktarević.

Riječ je o velikom koncertu duhovne muzike uz učešće najboljih i najpoznatijih učača Kur'ana, solista, horova, orkestara ne samo iz BiH, nego i cijelog svijeta.

Večeras je na Ilidži održan radni sastanak organizatora na kojem je bio i legendarni gitarista Sead Lipovača Zele, koji će također biti dio centralne predramazanske manifestacije “Moj ummete”.

– Još je rano govoriti o detaljima. Tu sam da vidim kako ćemo i na koji način uobličiti moju numeru, jer tu ima dosta horova. Godinama me nije bilo i radujem se što ću ponovo vidjeti tri hafiza. Iskreno vjerujem da će to biti nešto najbolje do sada. Gledajući ko su sve učesnici i koliko će ih biti, to je stvarno impresivno. Ovo će biti najbolja i najuspješnija manifestacija ovog tipa na Balkanu – kazao je Zele za Faktor.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *