BZK “Preporod” Zavidovići podijelio bajramske paketiće djeci uzrasta 3 do 10 godina

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Zavidovići, povodom Kurban-hadžijskog bajrama danas je upriličila podjelu bajramskih paketića djeci Zavidovića.

Pored brojnih drugih aktivnosti koje BZK „Preporod“ Zavidovići provodi i realizira u sklopu svog rada i djelovanja na polju kulture i tradicije Bošnjaka, ovo je četvrta po redu podjela bajramskih paketića, pa se može kazati da to već postaje njihova redovna aktivnost i tradicija koju pored drugih aktivnosti realizuju u danima bajrama.

-Danas smo podijelili 100 paketića djeci uzrasta od 3 do 10 godina, i ovim putem se zahvaljujemo svim donatorima i onima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ove naše aktivnosti, a na radost i zadovoljstvo djece koja su nam u ovoj aktivnosti i najvažnija – kažu iz Preporoda.

-Pozivamo Vas da nam se pridružite i sutra, 11. jula u 9 sati na platou spomen obilježja žrtvama agresije na BiH, kada ćemo se na prigodan i dostojanstven način sjetiti svih žrtava genocida u Srebrenici – poručuju nam iz BZK Preporod.

Zahvaljujemo se vrijednim članovima i volonterima BZK „Preporod“ Zavidovići na svemu što rade na polju kulture i ljepšoj slici društvene zajednice u kojoj živimo, a mi ćemo i dalje nastojati pratiti njihove aktivnosti.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *