Vlada FBiH prihvatila Preporuke Evropske unije

Federalna vlada prihvatila je danas na sjednici u Sarajevu Preporuke EU-a s prvog sastanka Pododbora za pravdu, slobodu i sigurnost, kao tijela u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU-e i Bosne i Hercegovine i zadužila nadležna federalna ministarstva i druga tijela federalne uprave da, u okviru svojih nadležnosti, omoguće provođenje preporuka Evropske komisije i dostave tražene informacije.

Ured Vlade BiH za evropske integracije zadužen je da današnje zaključke i prihvaćene Preporuke dostavi nadležnim institucijama radi provedbe, a da o njima informira komisije za evropske integracije oba doma Parlamenta FBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Doneseno je i osam odluka koje se odnose na transfere Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, u ukupnom iznosu od 4.755.000 KM, namijenjene za boračko-invalidsku zaštitu za 2017. godinu.

Vlada FBiH danas je odobrila izdvajanje sredstava s pozicije tekućih transfera, Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova. Riječ je o 500.000 KM namijenjenih za nesmetano funkcionisanje Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom. Sredstva će biti korištena za operativne poslove Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, neophodnih za njeno nesmetano funkcionisanje.

zavnews/vladafbih

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *