Zavidovići: Građani uživali uz kompozicije velikana klasične muzike

Sinoć je u organizaciji Centra za kulturu, obilježena “klasična večer” za sve građane Zavidovića. To je nešto što do sada nikad nije bilo organizirano u našem gradu, a čak i neki veći gradovi se ne mogu pohvaliti ovakvom vrstom sadržaja u Centrima za kulturu.

Svakako da ova svojevrsna proba i test zavidovićke publike, njenog shvatanja i prihvatanja drugačijih i neuobičajenih vidova kulture i kulturnih događaja, dobra je i doprinosi ukupnom kulturnom sadržaju u gradu. Osim toga nekad upravo ovakvi i slični sadržaji, koji jesu možda rijetki, neobični, i koji pored teških ekonomskih tema ne mogu doći na red naše svakodnevnice, donesu sa sobom neku novinu i osvježenje koje je čovjeku potrebno, a sudeći po posjeti ovom kulturnom događaju, to je zaista bilo osvježenje i lijepo druženje.

Oni koji su se sinoć odazvali ovom događaju u organizaciji Centra za kulturu, mogli su uz tople napitke uživati u kompozicijama klasične muzike u izvedbama Mozarta, Beethovena i Vivaldija. Kako kažu iz Centra za kulturu, najveći motiv ovog događaja je bilo druženje, a sudeći po atmosferi i raspoloženju građana, ideja ja uspjela i cilj postignut.

Sve čestitke odgovornima u Centru za kulturu, uz želju da noviteta i ostalih kulturnih sadržaja bude još više.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *