Treći memorijalni rukometni turnir “VEDAD VEDO MUMINOVIĆ”

Rukometni klub “KRIVAJA”, po treći put organizuje Memorijalni turnir, u znak sjećanja na našeg zlatnog momka, Vedada Muminovića VEDU, u nedjelju, 22.01.2017. godine, u Sportskoj dvorani Zavidovići, sa početkom u 10 sati.

Organizacioni odbor turnira, na čelu sa predsjednikom RK Krivaja, gosp. Azminom Karanovićem i gosp. Nedžadom Muminovićem, Vedadovim ocem, uz veliki napor i zalaganje, uspio je ovaj puta da dovede najbolje klubove iz naše države. Tako će na turniru pored našeg RK KRIVAJA, učestvovati i aktuelni prvak BiH, i učesnik Seha lige RK IZVIĐAČ iz Ljubuškog, jesenji prvak Premijer lige BiH, RK VOGOŠĆA Poljine Hils, i RK ČELIK iz Zenice.

Plan i želja organizacionog odbora turnira, je da ovaj turnir preraste u jedan od najkvalitetnijih seniorskih turnira u BiH i regionu, gdje će pored najboljih klubova turnir suditi i najbolje sudije iz naše Zemlje. Vedo je to svakako zasluzio, a zaslužuje i da mu se ovaj grad i društvo u cjelini, oduži na najbolji mogući način. Zato ovim putem pozivamo sve ljubitelje rukometa u BiH, da dođu na ovaj turnir i uživaju u rukometu, te se tako na jedan lijep sportski način, još jednom prisjetimo Vedada Vede Muminovića, tog zlatnog momka koji nas je prerano napustio, da pokažemo da on i dalje živi u našim srcima, i da prave vrijednosti nikad ne umiru.

Treba svakako pohvaliti i spremnost velikih rukometnih klubova, RK IZVIĐAČ, RK VOGOŠĆA PH i RK ČELIK, koji su prihvatili učešće na 3. Memorijalnom turniru Vedad Muminović VEDO, i da na taj način odaju priznanje jednom zlatnom momku, te da na najbolji način, svi skupa napravimo najbolji spektakl u Zavidovićima, pa im se ovim putem zahvaljujemo.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *