Kada ti neko kaže da je nešto nemoguće, iskoristi mogućnost da ga uvjeriš u suprotno

Kada ti neko kaže da je nešto nemoguće, zapamti da su to njegove, a ne tvoje granice. Tvoje granice su tamo gdje ti kažeš da je nemoguće. Kada ti neko kaže da je nešto nemoguće iskoristi mogućnost da ga uvjeriš u suprotno, pokaži mu gdje se prevario i postani ogledalo njegove inspiracije. Kada ti neko kaže da je nešto nemoguće ne čuvaj svoju energiju za neku neodređenu budućnost, već istog trenutka prioni da tu energiju upotrijebiš tamo gdje si oduvijek želio, a to je tvoj san.

Kada ti neko kaže da je nešto nemoguće, pokaži mu da je za tebe život pustolovina i da nije bitno šta ko govori, bitno je ono u šta ti vjeruješ. Kada ti neko kaže da je nešto nemoguće, razbij njegove predrasude, slomi pogrešna uvjerenja, razbij negativne kalupe razmišljanja, tako što ćeš primjerom pokazati u šta doista vjeruješ. Podigni razinu sigurnosti u sebe i izazovi oduševljenje onim što ćeš napraviti ne razmišljajući koliko je to teško.

Slikovni rezultat za uspjeh u životuKada ti neko kaže da je nešto nemoguće, preuzmi odgovornost za to nemoguće i ono će postati moguće. Tvoja čudesna moć odgovornosti napravit će toliku razliku u ovom svijetu da će stvoriti takve rezultate po kojima će se ljudi pitati koja je to tajna formula uspjeha. Nešto je nemoguće samo zato što se bavimo nevažnim stvarima, što nismo utvrdili svoje istinske prioritete i što naša potraga našim unutarnjim beskrajnim izvorom prestaje izvana.

Budi jak, prestani se žaliti na okolnosti i tražiti opravdanja. Prepoznaj ono što kod tebe stvara najbolju formu i najbolji osjećaj, a to je tvoj san i stavi ga na mjesto na koje zaslužuje. Očekujući čuda, oslobodit ćeš silu dobra koja se već nalazi u tebi. Uspjeh i sreća su u harmoniji kada shvatiš da ti možeš biti u harmoniji sa svima oko sebe i opet ići naprijed. Kad srušiš zid starih predrasuda naći ćeš se na novom raskršću, raskršću života i njegovih brojnih mogućnosti.

savjetnikuspjeha.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *