Bišćanin student generacije Medicinskog fakulteta u Zagrebu

Na svečenoj ceremoniji povodom obilježavanja 101. godišnjice Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Bišćanin Ragib Botonjić proglašen je najboljim studentom generacije.

Ovu prestižnu nagradu uručio mu je dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc.Marijan Klarica. Nagrada predstavlja najveće priznanje Medicinskog fakulteta u Zagrebu koja se dodjeljuje studentima s najboljim prosjekom ocjena.

Zahvaljujući svome trudu i radu, Botonjić je tokom studiranja dobio i mnogobrojne prilike za obavljanje stručnih praksi, te za usavršavanje na prestižnim svjetskim univerzitetima. Stručnu praksu iz područja kardiologije i kardiohirurgije obavljao je na Univerzitetu McGill u kanadskom gradu Montreal, dok je u Houstonu na Univerzitetu Texas, na jednoj od najboljih svjetskih klinika imao priliku za dodatnu edukaciju na polju kardiohirurgije.

Poznato je da se ova dva univerziteta ubrajaju u najboljih dvadeset univerziteta na svijetu u oblasti medicine.

Biti najbolji student i to u drugoj državi zasigurno zahtijeva ogroman trud i rad, a da se isplate pokazuje i činjenica da je Botonjić nakon uspješnog okončanja studija medicine, priliku za daljnji rad dobio u Univerzitetskoj bolnici Sestre Milosrdnice u Zagrebu.

Kada je riječ o marljivim i uspješnim mladim ljudima koji postaju ugledni akademski građani sa respektabilnim profesionalnim karijerama u raznim oblastima, grad Bihać zasigurno ima čime da se pohvali. Ovakvi mladi poput Ragiba Botonjića pomjeraju granice i primjer su drugima da trud, rad i ljubav prema nauci mogu nanizati zapažene rezultate. Osim toga, svojim znanjem i uspjehom na najbolji mogući način predstavljaju mjesta iz kojih dolaze. Istinski su ambasadori Bihaća, ali i Bosne i Hercegovine.

zavnews/usn.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *