Ovo uvijek vrijedi imati na umu

Žuditi za pobjedom je mnogo važnije od samog pobjeđivanja. Pobjeda je trenutna, a volja za pobjeđivanjem trajna je stvar.

Ili ćeš ti potrošiti dan ili će dan potrošiti tebe. Ako dozvoliš da ti se stvari događaju uvijek mimo tvoje kontrole, i život će te pregaziti.

Hrabrost je možda i najvažnija osobina koja određuje kvalitetu tvog života. Ako se ne usudiš riskirati ništa nećeš postići u životu.

Pokušaj iskoristiti sve svoje talente. Jednom kada osjetiš da ti se bliži smrt i kad se zapitaš: „Koliko sam postigao u životu?“ nemoj dozvoliti da odgovor bude: „Onako…“

Neke stvari privlače naš pogled, ali prave stvari su samo one koje obuhvate naše srce. Na kraju života jedino su one važne. Imaj povjerenja u sebe! Čovjek koji vjeruje u svoje sposobnosti već samim tim je prešao pola puta.

Prihvati činjenicu da ne znaš sve. Onog trenutka kad to prevališ preko jezika, počet ćeš napredovati i razvijati se. Savršene okolnosti postoje samo u filmovima. Iskoristi to što imaš i počni da radiš to što možeš od ovog trenutka.

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *