Zavidovići: U Razvojnoj agenciji održana prezentacija o privrednoj saradnji Turske i BiH

Danas je u prostorijama Razvojne agencije Zavidovići, održana prezentacija Fondacije BIGMEV, koja je osnovana 2010. godine u Istanbulu, a sa sjedištima još u Bursi i Sarajevu, a sve u cilju razvoja ekonomskih, kulturnih i naučnih aktivnosti između Turske i Bosne i Hercegovine.

Na čelu Fondacije BIGMEV je turski privrednik Muzafer Cilek, koji je vlasnik kompanije i turskog globanog brenda “Cilek sobe”. Cilek je do sada u razne sektore u Bosni i Hercegovini investirao oko 60 miliona eura.

Fondaciju BIGMEV je prezentirao gospodin Samir Vildić, direktor BIGMEV-a za BiH. Kako je istaknuto ciljevi Fondacije su povećanje investicija iz Turske u BiH, povećanje izvoza iz BiH u Tursku, formiranje strateške saradnje po principu reciprociteta, pokretanje održive saradnje između privrednika dviju zemalja, razvoj projekata koji će omogućiti uključenje bh.dijaspore i doprinos razvoja Bosne i Hercegovine.

Nakon održane prezentacije, upriličen je sastanak predstavnika BIGMEV-a i direktora Razvojne agencije, gospodina Aldina Šušića, na kojem su bili prisutni i gospodin Samir Šibonjić, član Općinskog vijeća Zavidovići i privrednik, te gospodin Rasim Mušić, predsjednik Nadzornog odbora RAZ doo i privrednik.

Razgovarali su o mogućnostima dalje saradnje Fondacije i Razvojne agencije, i svim aktivnostima koje bi unaprijedile rad zavidovićkih privrednika, što bi na koncu trebalo da doprinese cjelokupnom razvoju općine Zavidovići.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *