Kada počinju promjene u životu?

Promjene u životu počinju onda kada dođete do zida i kada vidite da dosadašnjim načinom života ne možete nastaviti dalje.

Promjene u životu počinju onda kada ne samo da ostanete bez snage za dan koji je pred vama, već kada ne vidite ni smisla u njemu.

Promjene u životu počinju onda kada shvatite da ljudi koji su nekoć bili uz vas, sada se nalaze ili ispred ili iza vas i sada vam nedostaju.

Promjene u životu počinju onda kada primijetite da to što govorite „da“ drugima ispadne na koncu „ne“ sebi i košta vas mnogo živaca.

Promjene u životu počinju onda kada doživite brodolom a oni za koje ste misliti da su prijatelji uđu u prvi čamac i odmaknu od vas.

Promjene u životu počinju onda kada više ne vidite razliku između prijatelja i neprijatelja jer jedni i drugi rade iste stvari koje se tiču vas.

Promjene u životu počinju onda kada se razočarate u svijet oko sebe a morate nastaviti živjeti u njemu kao da se ništa nije dogodilo.

Promjene u životu počinju onda kada videći nepravdu oko sebe čujete još od tih istih, promijeni se ti jer se mi nećemo promijeniti.

Promjene u životu počinju onda kada vam se na početku novoga dana čini kao da je već došao njegov kraj a još ništa niste napravili.

Promjene u životu počinju onda kada vidite da se sve oko vas mijenja a vi shvaćate da ste zaglibili u nekoj prošlosti koju nikada niste istinski ni živjeli.

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *