Naučite se boriti za svoje snove!

Mnogi ljudi su odustali od svojih snova. Snovi su za njih jedno završeno poglavlje života koje nije dobilo svoju priliku za realizaciju.

Jedan od najvećih razloga zašto snovi nisu dobili priliku jesu izgovori i opravdanja. Nisam to napravio jer nisam mogao, jer nisam znao, jer nisam se usudio. Takvi izgovori u budućnosti više ništa ne znače. Pogled unazad s kajanjem jedan je od najtežih čovjekovih pogleda. Nemojte ga sebi dopustiti. Nemojte se nikada predati! Evo šta znači naučiti se boriti za svoje snove.

Naučiti se boriti za svoje snove znači shvatiti da ne morate nečije snove poniziti da bi dokazali da su vaši snovi veliki.

Naučiti se boriti za svoje snove znači shvatiti da snovi nisu tu da pravite kompromise, oni su tu da izvršavate naređenja.

Naučiti se boriti za svoje snove znači shvatiti da vaši snovi nisu vaša budućnost, vaši snovi su vaša sadašnjost.

Naučiti se boriti za svoje snove znači shvatiti da je samo jedno područje života minsko polje; ono gdje ste ostavili svoje snove.

Naučiti se boriti za svoje snove znači shvatiti da ako se ne prilagodite snovima, morat ćete se prila­goditi grubim činjenicama.

Naučiti se boriti za svoje snove znači shvatiti da na snovima ne piše  koliko traju, ali unatoč tome imaju rok trajanja.

Naučiti se boriti za svoje snove znači shvatiti da snovi nisu vaša gornja granica, snovi su vaš gornji početak.

Naučiti se boriti za svoje snove znači shvatiti da biste imali snove veće od drugih, morate imati ruke žuljavije od drugih.

Naučiti se boriti za svoje snove znači shvatiti da je srce ono koje piše snove, ukoliko ono to ne radi to nisu pravi snovi.

Naučiti se boriti za svoje snove znači shvatiti da je došlo vrijeme za životnu promjenu, ukoliko ga propustite, propustili ste živjeti.

Mario Žuvela/Savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *