Razlozi nepostizanja uspjeha u poslu

Nekoliko jednostavnih razloga reći će vam zašto se još ne nazivate uspješnim kada je posao u pitanju.  Krenite od prvog do posljednjeg i biće vam jasno zašto vam uspjeh nije na vidiku.

Odlažete i odugovlačite. Djela govore više od riječi, a vi verovatno mnogo pričate dok drugi rade i možda realizuju baš vaše ideje. Krenite u akciju!

Zaboravljate da vrijeme prolazi i da je svaki minut jedinstvena prilika da ostvarite svoje želje i živite život koji nazivate uspješnim.

Slušate beskorisne savjete drugih. „To je mnogo teško!“, „Prestar si za to!“, „Premlada si!“, „To ti neće upaliti!“ izjave su koje sigurno čujete na dnevnom nivou. I, ne samo da ih čujete, već im i vjerujete.

Slikovni rezultat za business successŽivite u nestimulativnom okruženju. Vjerovatno ste okruženi negativnim, nepovjerljivim ljudima, koji su pri tom rođeni skeptici i plašljivci. Učinite bilo šta da promijenite ovakvo okruženje i učinite ga kreativnijim, inspirativnijim, okruženjem koje će vas stimulisati da idete naprijed.

Ne vjerujete da možete uspjeti. I kad imate određenu ideju i zamisao, vi zapravo duboko u sebi ne vjerujete da možete uspjeti i realizirati zamišljeno. Ne opterećujte se previše mislima “Šta ako…”, radite, trudite se, budite motivirani  – i uspjeh neće izostati!

Postoji neki problem u ljudima oko Vas. Jim Rohn je to lijepo rekao:“Vi ste zapravo srednja vrijednost petero ljudi sa kojima ste najčešće u kontaktu“. Ili, prevedeno „S kim si, takav si“. Dakle, ako ste okruženi ljenjivcima ili ljudima koji nemaju snove, prihvatite da ste i vi takvi ili jednostavno promijenite ekipu. Ova vas vuče na dolje i odvraća od uspjeha.

Kajete se i kajete i kajete. „Eh, da sam samo onda uradio ili uradila ovo“, „Da sam onda uradio ili uradila ono“, „A, mogao sam da uradim to, ali nisam“. Ovo su za uspjeh i napredak opasna razmišljanja, ma koliko vam se činilo da su bezazlena.

Igrate na pola radnog vremena. Recimo, jedva čekate vikend da biste se izležavali sa daljinskim u ruci ili sa prijateljima na izletima. Nije poenta da radite kao dragstor. Naravno da morate pronaći balans i odmarati se, ali bar djelić vikenda možete iskoristiti da radite na svom projektu i svojim ciljevima.

zavnews/psiholog

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *