Natron-Hayat počeo proces proizvodnje celuloze nakon osam mjeseci

Prije nekoliko dana u kombinatu Natron-Hayat u Maglaju ponovo je otpočeo proces proizvodnje celuloze, nakon osam mjeseci pauze.

Ovo je veliki dan za kompaniju Natron-Hayat, koja se u samo dvije godine suočila sa dvije nezapamćene tragedije, ali i za cijelu općinu Maglaj, javljaju lokalni portali u Maglaju.

Podsjećamo, pauza od osam mjeseci uslijedila je nakon eksplozije lužnog kotla s tragičnim posljedicama, koja se dogodila 26. jula 2016. godine, prilikom koje je povrijeđeno šest radnika, dok je jedan radnik od zadobijenih povreda nažalost preminuo. Šteta je višemilionska, jer je lužni kotao gotovo u potpunosti bio uništen.

Natron-Hayat je vlastitim snagama i uz vodeće bh. i evropske kompanije izvršio modernizaciju i rekonstrukciju lužnog kotla, čime se povećao kvalitet i sigurnost radnika, ali i samog kotla.

Ponovnim pokretanjem proizvodnje celuloze, Natron-Hayat se vraća na mapu vodećih izvoznih kompanija u Bosni i Hercegovini, što je od velikog značaja za grad Maglaj, ali i za cijeli region, jer veliki broj kooperanata iz regije upravo zavisi od rada kombinata Natron-Hayat Maglaj.

Podsjetimo da je ova kompanija pretrpjela i veliku štetu u poplavama 2014. godine.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *