Vlada FBiH: Uplaćena sredstva za penzionisanje 152 radnika Krivaje

U moru negativnosti i negativnih vijesti kojima nas mediji zasipaju svakog dana, nekad opravdano a vrlo često neopravdano, niko nije ni primijetio da se za naše Zavidoviće desila i jedna dobra vijest za koju je zaslužna Vlada FBiH, a koja se tiče konačnog penzionisanja radnika Krivaje i stavljanje tačke na ovu temu.

Naime, Vlada je na svojoj 96. sjednici u Mostaru 23.03.2017. godine, donijela odluku koja je izlaskom u Službenim novinama FBiH postala pravosnažna, da se dio sredstava od prodaje i privatizacije preduzeća u vlasništvu Vlade FBiH, uplati na račun PIO FBiH, a s ciljem penzionisanja bivših radnika Krivaje koji su stekli pravo na penziju i da na taj način konačno svoja zaslužena prava i ostvare.

Sredstva u iznosu od 3 385 588,26 KM bit će uplaćena na račun PIO FBiH, a iskoristit će se isključivo za uplatu svih doprinosa za 152 radnika preduzeća IP Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju, IP Krivaja d.o.o. Zavidovići, Krivaja 1884 d.o.o. Zavidovići i PD Krivaja 1884 d.o.o. Zavidovići, koji su stekli uslove za penziju a do sada to pravo nisu mogli koristiti zbog neuplaćenih doprinosa penzionog i zdravstvenog osiguranja radnika.

Raduje nas činjenica da će konačno ovo pitanje biti riješeno, i da će radnici svoja poštenim radom zaslužena prava ostvariti, pa se zahvaljujemo Vladi FBiH, a radnicima čestitamo i od srca im želimo da požive još dugo i u zdravlju i berićetu koriste svoje penzije.

zavnews

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *