Kompanija CPA lider bh. tržišta u oblasti kartonske ambalaže

Kompanija CPA. d.o.o Kalesija prepoznata je kao lider bh. tržišta u oblasti kartonske ambalaže, a svojom se kvalitetom proizvodnje nametnula najvećim domaćim proizvođačima. Ove godine kompanija slavi 40. godina uspješnog poslovanja. 

Zahvaljujući dugogodišnjim investiranjem u proizvodnju, svojim klijentima sada mogu ponuditi najkvalitetniju ambalažu koja je namijenjenu proizvođačima lijekova, kanditorskoj i prehrambenoj industriji, industriji dijelova za automobile, ali i drugim granama čija proizvodnja zavisi od kartonske ambalaže.

Sva proizvodnja kompanije odvija se u moderniozovanim halama uz najsavremeniju opremu.

“Trenutno raspolažemo sa kapacitetima koja mogu preraditi nekih 2500 tona kartona godišnje. U prethodnom periodu smo intenzivno radili na dupliranju kapaciteta pa tako s ponosom možemo raći da je naš proizvodni proces zaokružen. Ovo je prije svega rezultat milionskih ulaganja u posljednjem desetljeću u modernizaciju proizvodnih pogona, prilikom čega su instalirane najmodernije proizvodne linije, koje zadovoljavaju zahtjeve izbirljivog tržišta da uz usavršeni dizajn, dostignut vrhunski kvalitet štampe, zadovolje i mogućnosti izrade velikih količina štampanih materijala u kratkom roku, prvenstveno poštujući dogovorene termine”, za Akta.ba kazao je Vildan Uščuplić, generalni direktor kompanije CPA.

Osim rekonstrukcije i uvođenja novih tehnologija, CPA poseban fokus stavlja na humanizaciju uslova rada i zaštite okoline, a od 2008. godine su  postali  vlasnici certifikata međunarodno priznatog ISO standarda 9001:2008 koji je garant  sprovođenja zacrtane politike kvaliteta. Ove godine planiraju prelazak na ISO 9001:2015, kao i uvođenje ISO standarda 14001:2004 za zaštitu okoliša i FSC znak.

Kompanija posebnu pažnju posvećuje očuvanju okoliša i životne sredine i sve njihove proizvode moguće je reciklirati jer kako kažu u tome leži prednost kartonske ambalaže.

“BIH se nalazi u evropskom sistemu za reciklažu. Evropski prosjek recikliranog otpada je 50%, a u BiH otprilike 10%. Sa formiranjem kompanije Ekopak situacija se dosta poboljšala i optimisti smo da BIH ide u dobrom pravcu. Reciklaža je definitivno perspektiva. CPA je imala ponuda iz inostranstva o pokretanju ove vrste projekta, međutim to je sasvim druga vrsta djelatnosti, drugačija tehnologija i zahtijeva velike investicije, ali možda u skorijoj budućnosti i to bude realizirano”, rekao je Uščuplić .

Glavno tržište na kojem posluje ova kompanija je BiH ali su im trenutno sve snage usmjerene na izvozne aktivnosti i proširenje tržišta na zemlje regije kao što su Hrvatska i Slovenija.

Uščuplić je najavio kako CPA ove godine planira ući u novu investiciju nabavke dodatnih mašina kako bi mogli ispuniti zahtjeve svojih klijenata.

“Uloženo je puno truda, rada i energije od strane cijelog našeg vrijednog i posvećenog osoblja i moramo reći da smo prezadovoljni sa situacijom u kojoj se CPA danas nalazi. I dalje ćemo nastaviti isti trend razvoja, posvećenosti kvalitetnom proizvodu. Svakodnevno idejna rješenje klijenata pretvaramo u autentičan proizvod u koji integrišemo naša znanja i dugogodišnja iskustva vezana za željene karakterisktike bezbjednosti, transporta, uslove čuvanja”, rekao je Uščuplić.

Njihovo poslovanje danas krasi samoinicijativa, kolegijalnost, profesionalizam, poštivanje propisanih standarda, pravila i procedura uz permanentno unaprjeđenje i edukaciju.

zavnews/akta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *