Počela izgradnja istočne tribine stadiona Grbavica

Mišo Smajlović, nekadašnji fudbaler i trener Željezničara danas je nas stadionu ”Grbavica” u Sarajevu položio kamen temeljac čime je i zvanično počela izgradnja istočne tribine.

Svečanom trenutku, osim članova rukovodećih organa kluba, prisustvovali su navijači Željezničara, za koje je to bio poseban trenutak, jer mnogi od njih sanjali su dana kada će krenuti izgradnja stadiona.

Smajlović, koji je u “plavom“ dresu svojevremeno odigrao preko 400 utakmica i postigao 241 gol, bio je jako sretan zbog početka gradnje istočne tribine.

Slikovni rezultat za mišo smajlović“Odrastao sam uz stadion ‘Grbavica’ i znam kada se počeo praviti. Kasnije sam imao zadovoljstvo da igram na njemu i da budem prisutan cijelo vrijeme i znam šta se sve na njemu radilo. Dočekao sam i trenutak da stadion počinje da dobija izgled kakav i zaslužuje da ima Željezničar. Nadam se da se s ovim neće stati i da će se ići za izgradnjom dalje. Volio bih da Željezničar i grad Sarajevo dobiju dom po evropskim standardima i da moj klub na njemu igra međunarodne utakmice. Bilo bi lijepo i da se reprezentacija vrati u Sarajevo“, kazao je Smajlović, koji je jedno vrijeme bio i selektor bh. državnog tima.

Almir Hadžiosmanović, član Upravnog odbora kluba zadužen za projekat izgradnje tribine kazao je da je rok za završetak radova 90 dana, što znači da bi ona trebala biti dovršena do 5. marta slijedeće godine.

“Kapacitet istočne tribine biće 4.650 sjedećih mjesta. Unutra će biti dvije zone, na galeriji će biti prostor u kojem će posjetioci na poluvremenu moći provesti vrijeme uz piće, grickalice, kafu… Tribina će biti jako blizu terena, a poslije toga u drugoj fazi planiramo izgradnju krova“, kazao je Hadžiosmanović.

Prema njegovim riječima nakon istočne slijedeći korak rukovodstva kluba je izgradnja južne tribine. Svečanom činu postavljanja kamena temeljca prisustvovao je i Mehmed Baždarević, aktuelni selektor fudbalske reprezentacije BiH. Popularni Meša je tokom igračke karijere upravo na Grbavici doživio “zvjezdane trenutke“.

Slikovni rezultat za mišo smajlović“Istorijski trenutak i važan momenat za ovaj klub. Svi smo vidjeli koliko je on važan na ovim prostorima, ne samo u BiH. Nadam se da će ljudi koji su zamislili projekat ići do kraja i da će stadion, kao što je i bio, postati hram fudbala. Na nama je, koji volimo Željezničar i koji smo s njim živjeli, da podržimo sve ovo i da grad dobije jedan lijep sportski objekat. Željo je uvijek imao značaj na ovim prostorima i šire, a to govori koliko je klub popularan i koliko je kroz svoju historiju bio važan. Zato trebamo učiniti sve da akcija ide do kraja i da ovo postane objekat koji je poznat ne samo u regionu, nego i u Evropi“, istakao je Baždarević.

Na svečanost je došla i delegacija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), kao i Amar Osim, nekadašnji igrač, a kasnije najtrofejniji trener Željezničara, te Mirvad Kurić, kantonalni ministar kulture i sporta, koji je obećao pomoć u projektu izgradnje stadiona ”Grbavica”.

U sklopu akcije “Izgradimo istočnu tribinu“, Fudbalski klub Željezničar, za sva fizička lica koja su kupovinom desetogodišnje ulaznice, koja košta 1.000 KM, pomogla projekat, organizovao je nagradnu igru sa vrijednim nagradama.

kupujmodomace.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *