Tešanjski ‘Madi’ u savremenu farmu za roditeljska jata investira 12 miliona KM

Tešanjska kompanija “Madi“ finalizuje veliki projekat u koji je do sada investirala više od deset miliona maraka. Radi se o izgradnji farme za roditeljska jata, čija je izgradnja počela u martu prošle godine.

Direktor kompanije “Madi”, Maid Jabandžić za poslovni portal Akta.ba kaže kako je u okviru farme izgrađeno devet objekata, a u naredna tri-četiri mjeseca bit će izgrađena još dva objekta, čime će ovu veliku investiciju zaokružiti sa ulaganjem od oko 12 miliona maraka.

Slikovni rezultat za maid jabandzic“Radi se o farmi koja je najsavremenija, najbolja i najveća u državi. Ovo je nešto impozantno, što treba vidjeti”, kaže Jabandžić.

Osim ove investicije “Madi” planira krenuti sa još jednom, odnosno izgradnjom pet objekata za odgoj jata. Na ovaj način će unaprijediti svoju proizvodnju, odnosno ispunit će svoj cilj, a to je dobiti jeftiniji finalni proizvod. Na ovaj način se stvaraju uslovi i za veću konkurentnost na tržištu u odnosu na druge proizvode.

“Uz sve navedeno, imat ćemo bolju kontrolu i monitoring sa pomenutim jatima, što nam omogućava kvalitetniji proizvod”, pojašnjava Jabandžić.

Ono što je posebno interesantno za ovu kompaniju, jeste da stalno radi na širenju tržišta, naročito izvoznog. Tako  da su proizvodi ove kompanije osim Bosne i Hercegovine, prisutni u Srbiji i Crnoj Gori, u kojoj se “Madi” proizvodi nalaze među najprodavanijim.

Naravno, idu i korak dalje, tako da je u pripremi tržište Kosova, a otvaraju i tržišta Albanije i Makedonije.

U njihovom asortimanu danas je 80 proizvoda, a svake godine iz njihove fabrike razviju se i dva nova, na kojima se radi vrlo ozbiljno i kvalitetno, što je kako navodi Jabandžić i najvažnije.

“Madi” je prošle sedmice u Tešnju u poslovnoj zoni “Vila” otvorio i Tržni centar na 1.100 metara kvadratnih. Izgradnja objekta koštala je preko tri miliona maraka, a posao u njemu je dobilo 30 radnika.

“Jako smo ponosni na ovaj projekat i preporučujemo svima da nas posjete i vide o čemu se radi”, kazao je Jabandžić , i naglasio kako “Madi” neće širiti svoju mrežu objekata jer je ovo jedini ovog tipa koji je pustio u opticaj.

Sve navedene investicije donose i nova radna mjesta, tako da Jabandžić očekuje da će sa novom investicijom broj zaposlenih u kompaniji iznositi 450.

zavnews/akta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *