Šta je Bingo poručio povodom krize u Agrokoru i Konzumu

Kompanija Bingo je nakon uspješno završene 2016. ostvarila porast prihoda od 13 posto i sada je lider na tržištu BiH u segmentu moderne trgovine. 

Ovu informaciju je za Faktor potvrdila Tatjana Paunoski, marketing menadžerica u firmi Bingo. Istaknula je da preduzeće ima 184 maloprodajna objekta, te da grupacija zapošljava 7.000 ljudi.

Povodom problema u kojima se nalazi Agrokor koji je i vlasnik Konzuma, Paunoski ističe da je Bingo o ovim dešavanjima upoznat putem medija.

– Nadamo se da će koncern uspješno prebroditi izazove s kojima se trenutno suočava – poručuju iz Binga.

Ističe i da “u ovoj godini nastavljamo ulaganja u proizvodnju, planiramo otvorenja u nekoliko gradova u kojima do sada nismo bili prisutni, a investicije u naše stare centre se i ove godine nastavljaju“.

– Osim nekoliko fabrika koje smo preuzeli  poput Corn Flips Majevica Srebrenik, Semberka Janja, Kaleteks Kalesija i Fabrika namještaja Duka, prije tri godine otvorili smo najsavremeniju farmu koka nosilica, a kapacitet farme je 5 miliona jaja mjesečno. Nakon toga smo otvorili farme brojler pilića, jednu u Špionici na teritoriji općine Srebrenik, kapaciteta 60.000 pilića, i jednu na Dubravama (općina Živinice) kapaciteta 90.000 pilića. U Tuzli na lokaciji Bosanska poljana imamo fabriku tjestenine, gdje proizvedemo 50 tona raznih vrsta tjestenine, te fabriku papirne konfekcije (toalet papir, ubrusi i maramice), u kojoj se mjesečno proizvede oko 40 tona pomenutih artikala. Semberka je odnedavno u našem vlasništvu, na čije smo rezultate u prvih 6 mjeseci izuzetno ponosni, s obzirom na to da je Semberski dodatak jelima trenutno u Bingo trgovinama u prodaji postigao odlične rezultate. Dakle, u sklopu kompanije Bingo imamo 9 proizvodnih pogona i 11 kompanija drugih djetatnosti – navodi Paunoski.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *