Niknuo novi ‘arapski grad’ za 1.400 ljudi, useljenje dogodine

Naselje Countryside Resort koje se gradi nadomak Sarajeva trebalo bi biti završeno i useljeno već naredne godine, a radovi se odvijaju punom parom, saznaje poslovni portal BiznisInfo. Investitor je kompanija Rawasi, a naselje je smješteno u mjestu Crepljani, u općini Hadžići, pod samim Igmanom.

Apartmansko naselje će sadržavati 108 individualnih vila i 11 zgrada sa ukupno 282 stana. U naselju će se ukupno nalaziti smještajne jedinice za 390 porodica, odnosno oko 1.400 ljudi.

Naselje će sadržavati i javne objekte: vještačko jezero, džamiju, dinavhanu, zgradu uprave sa supermarketom, hotel, café sa restoranom, minimarket, ambulantu itd.

Površina zemljišta koje je u vlasništvu firme “Rawasi Real Estate” je 294.000 kvadratnih metara, od čega na naselje otpada 189.000 kvadrata a na adrenalinski park koji će se nalaziti odmah pored naselja 105.000 kvadrata.

Inače, naselje će biti zatvorenog tipa i bit će ograđeno, sa privatnim osiguranjem.

Nezvanično saznajemo da je većina kuća već prodata a da su svi vlasnici Arapi. Prodaja vila i stanova nije se oglašavala u bh. medijima niti su kuće nuđene na bh. tržištu.

S druge strane, u Zaljevskim zemljama vlada velika zainteresiranost za ovo elitno naselje koje će omogućiti uživanje u prirodi i prelijepom ambijentu.

Činjenica je da gradnja Countryside Resorta uveliko napreduje, što je ohrabrujuće jer pokazuje da arapske investicije u BiH nisu u potpunosti obustavljene.

Pogledajte video kako će izgledati ovo naselje kada bude otvoreno:

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *