Ako ti prigovaraju – budi za inat jači

Ako ti prigovaraju da nisi dovoljno dobar

Ako ti prigovaraju da nisi dovoljno dobar, da svoj posao ne obavljaš onako kako treba, i zbog toga ti stvaraju negativne osjećaje – budi jači od njih. Pokaži da je ta situacija tebi samo proces rasta iz kojeg ćeš nakon nekog vremena izaći samo još snažniji i mudriji.

Ako te drže u neznanju

Ako te drže u neznanju, sakrivaju od tebe važne činjenice, smatrajući te manje vrijednim od sebe, nedovoljno sposobnim da shvatiš ono što su i oni shvatili, povuci se na osamu i počni razmišljati, počni istraživati i učiti. Tvoje će ti lekcije biti više nego dragocjene.

Ako te zadržavaju na starim pozicijama

Ako te zadržavaju na starim pozicijama, ne daju ti da napreduješ, čuvajući tako svoja mjesta koja su nepoštenjem i nepravdom stekli, ne brini, radi na sebi i vjeruj da samo treba vremema da bi se pokazao u svom pravom svjetlu i bio nakon nekog vremena jači od njih.

Ako kradu od tebe tvoje ideje pripisujući ih sebi

Ako kradu od tebe tvoje ideje pripisujući ih sebi, ako sve tvoje potcjenjuju a svoje uzdižu, želeći se na tvojim leđima podići, ne brini, stvari se uvijek promijene i istina se na koncu sazna, samo treba čekati pravi trenutak u kojem ćeš napraviti revolucionarni prevrat.

Ako bježe od tebe

Ako bježe od tebe, smatrajući da nisi dostojan njihovog društva, ako se tvoj put odvaja od puta drugih, ne brini. Budi onaj koji će otkriti novi put, put kojega će slijediti drugi. Samo tako ćeš znati da je tvoja patnja imala smisao i dala ti nešto što oni nikada neće imati ni biti.

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *