Grickalice iz BiH na sajmu u Kölnu

Sajam grickalica i slatkiša ISM u Njemačkoj okupio 1.649 izlagača iz 68 država, među njima i Spanish market.

Sajam slatkiša i grickalica ISM u Kölnu već godinama je mjesto na kojem se okupljaju i predstavljaju proizvođači iz svih zemalja svijeta. Međutim, na tom sajmu do prošle godine nije bila nijedna firma iz BiH, kada je svoje proizvode tamo odlučio da predstavi Spanish market.

Učešće

– Ovo nam je bio drugi put da učestvujemo na sajmu u Kölnu i smatramo da je to odlična prilika da predstavimo svoje proizvode, da vidimo šta ima novo u svijetu grickalica i slatkiša, ali i da upoznamo nove potencijalne partnere. Prošle godine smo, zahvaljujući učešću na sajmu, dogovorili izvoz na neka nova tržišta kao što su Mađarska i Libija, a i ove godine smo uspjeli da ostvarimo brojne kontakte, kazala nam je Tea Filipović, brend menadžer za Quickie i Mas u Spanish marketu.

Spanish market je kompanija koja svoje proizvode izvozi u brojne zemlje svijeta, a neke od njih su Njemačka, Srbija, Poljska, Grčka, Mađarska, Libija, Češka, a u Kölnu su nedavno ostvarili kontakte sa firmama iz Irana, Izraela, Palestine, Amerike, Estonije, Malte, Kipra, Španije, Finske…

Novi proizvod

– Imamo kapacitete da radimo i za dodatna tržišta, što nam je i krajnji cilj. Trenutno imamo 15 proizvoda Quickie brenda i 10 slanog snacka, u narednom periodu ćemo širiti i kapacitete i proizvodnju, a na proljeće ćemo na tržište izbaciti i jedan novi proizvod za djecu, poručila je Filipović. Sajam grickalica i slatkiša ISM u Kölnu ove godine imao je više od 38.000 posjetilaca iz više od 140 zemalja svijeta. Na sajmu je učestvovalo 1.649 izlagača iz 68 država, pa nije mala stvar da se tu našlo i ime, makar, jedne kompanije iz BiH.

zavnews/kupuj387

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *