Još jedna medalja iz Splita stigla u Zavidoviće

 

Nakon što su nas u subotu obradovali odbojkaši O.Š. Hajderovići, osvojivši treće mjesto na Međunarodnim sportskim igrama mladih, koje su se proteklog vikenda odigrale u Splitu, još jedna medalja stigla je u Zavidoviće, a ovaj puta donijele su je odlične rukometašice ŽRK Krivaja.

Naime, naše rukometašice su nakon niza uspjeha ostvarenih na svim nivoima takmičenja u okviru Sportskih igara mladih, stigle do finala u Sarajevu, gdje su osvojile prvo mjesto i obezbijedile nastup na 7. Međunarodnim sportskim igrama mladih u Splitu. Zahvaljujući sjajnim igrama naših rukometašica i u Splitu, u konkurenciji od oko 100 ekipa iz BiH, Hrvatske i Srbije, uspjele su se plasirati u veliko finale, te na kraju osvojiti sjajno treće mjesto, i donijeti odličnu bronzanu medalju u svoj grad.

Uistinu je ovo lijepa priča i velika radost za sve nas, a sve to ima dodatnu težinu i vrijednost jer su glavni akteri te priče mladi, koji su dokazali da se trudom, učenjem i zalaganjem mogu postići odlični rezultati.

Ženski rukomet u BiH ima sjajnu budućnost, a zasigurno tome doprinose i zavidovićke rukometašice, kojima od srca čestitamo, i želimo im još mnogo uspjeha i medalja u budućnosti.

Jedno veliko HVALA našim sportistima koji nas u Splitu sjajno predstaviše.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *