Općina Stari Grad: Za odbranu Pušine, Vikića i drugih 70.000 KM

Općinsko vijeće Stari Grad jednoglasno je na današnjoj sjednici usvojilo zaključak kojim su zadužili općinskog načelnika da iz budžeta obezbijedi sredstva u iznosu od 70.000 KM za odbranu optuženih u slučaju “Veliki park”, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Optužnica u ovom slučaju podignuta je krajem prošle godine protiv Dragana Vikića, Jusufa Pušine – trenutno predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad, Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića. Vijećnici su bili jednoglasni u usvajanju ovog zaključka, dok je predsjedavajući Pušina zatražio da ne prisustvuje sjednici u vrijeme glasanja.

Istaknuto je da je ovo način da se iskaže podrška optuženima, te spomenuto da je Općinsko vijeće na isti način reagovalo i prije nekoliko godina, kada su se izdvajala sredstva za odbranu pred sudom tzv “Hadžićke grupe”. Zaključkom je utvrđeno i da će Općinsko vijeće Stari Grad pozvati sve općine Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo, da se pridruže ovom vidu pomoći i uplate određena sredstva na račun koji će biti namjenski otvoren i dostupan javnosti. Na usvajanju ovog zaključka predsjedavajući Pušina se zahvalio vijećnicima i kazao “da ih neće obrukati na sudu”.

zavnews/nap

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *