Bingo postao većinski vlasnik konjičkog preduzeća Unevit

Bingo Tuzla kupio je trgovačko preduzeće Unevit d.d. Konjic. Podaci o promjeni vlasništva u konjičkoj kompaniji su zvanično objavljeni na Sarajevskoj berzi.

Bingo je kupio većinski paket od 55% dionica u preduzeću Unevit, koje je posjedovalo preduzeće Oblo-Commerce d.o.o. Konjic.

Paket koji je sadržavao 199.892 dionice Bingo je platio 519.719,20 KM.

Ostali vlasnici Unevita sa znatno manjim udjelom su ZIF CROBIH Fond d.d. Mostar sa udjelom od 10.31% dionica, Hajrudin Idritović sa 3.6% dionica, Adis Idrizović sa 3.5% dionica, te Haris Idrizović sa 3,5% dionica.

Podsjećamo, Oblo-Commerce je 2014. godine kupio 101.301 dionica Unevita d.d., odnosno 27,88% od ukupnog broja dionica. Prije tender ponude Oblo-Commerc je posjedovao 27,14% Unevita,  što je 55% vlasništva.

Preduzeće Unevit prema podacima poslovnog portala Akta.ba u 2015. godini je imalo prihode od 265,184 KM i tri zaposlena. Sveubuhvatna dobit ove kompanije bila je 5,537 KM. Osnovna djelatnost Unevita je trgovina tekstilom.

Inače, Bingo je prošlu godinu obilježio dobrim poslovnim potezima. Osim što je otvorio veliki broj poslovnica širom Bosne i Hercegovine, ova kompanija  je kupila Semberku na licitaciji održanoj  21. marta prošle godine.

Za fabriku sušenog povrća, začina i ljekovitog bilja Semberka Janja u stečaju, Bingo je dao 1,2 miliona KM, a nakon nekoliko mjeseci od preuzimanja proizvodni pogon fabrike vraćen je u funkciju, nakon više od tri godine.

zavnews/akta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *