Eol Petrol gradi najmoderniju benzinsku pumpu u Bosni i Hercegovini

Predstavnici kompanije Eol Petrol d.o.o. iz Sarajeva, na čelu sa direktoricom Indirom Pašović, zajedno sa dekanom Arhitektonskog fakulteta Mevludinom Zečevićem, u prostorijama Općine Centar predstavili su idejni projekat izgradnje najmodernije benzinske pumpe u Bosni i Hercegovini i to na području Mjesne zajednice Breka – Koševo II.

Investitore su ugostili savjetnik načelnika za investicije Mustafa Resić i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Sulejman Haljevac.

Naime, kompanija Eol Petrol d.o.o. osnovana je 2009. godine u Sarajevu, sa sjedištem u općini Centar, a bavi se trgovinom nafte i naftnih derivata. Od početka poslovanja do danas ova kompanija bilježi konstantan rast prometa, prodatih količina, kapitala, ostvarene dobiti kao i broja zaposlenih u kompaniji.

Direktorica Pašović je istakla da je vizija kompanije biti pouzdan i poželjan partner, poznat po kvalitetnim uslugama, ponudom vrhunskih energetskih i ekoloških proizvoda koji će zasigurno zaraditi povjerenje partnera što u konačnici dovodi do dugoročnog razvoja kako kompanije, tako i kupaca, radnika i drugih partnera.

“Mi smo pripremili idejno rješenje za izgradnju savremene benzinske pumpe sa kafićem i marketom. Neki od benefita ovog projekta su svakako fiskalni prihodi, nova radna mjesta, nove investicije, novi sadržaji i usluge. Velika pažnja se poklanja ekologiji, te je u tom smislu napravljen sistem prilagođen najstrožijim propisima koji se odnose na problematiku zaštite ljudi i okoliša. Investicija se u prvoj fazi odnosi na izgradnju savremene benzinske pumpe, kafića i marketa, a vrijednost prve faze se procjenjuje na 2,5 miliona maraka. Dugoročni plan kompanije jeste ugradnja turbo punjača za električne automobile. Iskreno se nadamo da će Općina Centar prepoznati značaj ove investicije te podržati našu namjeru da uložimo sredstva u cilju stvaranja novih vrijednosti”, naglasila je Pašović.

U ime načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića njegov savjetnik Resić je kazao da je ova lokalna zajednica uvijek otvorena za nove investicije i da je spremna osigurati i omogućiti sve potrebne uvjete za kvalitetnu saradnju.

“Općina Centar na čelu sa načelnikom Ajnadžićem podržava vašu ideju, a u predstojećem periodu ćemo zajedno tragati za mogućim rješenjima“, kazao je Resić.

zavnews/akta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *