SDA: Očekujemo da koalicioni partner prekine sa praksom opozicionog djelovanja

Stavovi koje je predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić iznio u jučerašnjem razgovoru na televiziji N1 ne doprinose uspješnom funkcioniranju koalicije, istakli su iz Stranke demokratske akcije.

-Svrha koalicije je u tome da sve stranke koje je čine iskreno i predano rade na realizaciji programa na koje su se obavezale, a prije svega na provođenju ekonomskih reformi i infrastrukturnih projekata. Stoga SDA očekuje da koalicioni partner prekine s praksom opozicionog djelovanja iz pozicije vlasti, i ponaša se konstruktivno. Jer, kao što koalicioni partneri imaju pravo na ministarske i rukovodeće pozicije u javnim preduzećima, isto tako imaju i obaveze i odgovornost koju dijele, za provođenje ekonomskih i socijalnih reformi, te za pokretanje i vođenje projekata izgradnje infrastrukture u interesu građana, saopćili su iz SDA.

Pozvali su predsjednika SBB-a da svoju energiju usmjeri na poticanje kadrova SBB-a na ključnim pozicijama u vlasti, da što prije i što snažnije, u okviru svojih nadležnosti, otkoče procese i pokrenu projekte od zajedničkog interesa i državnog značaja.

-SBB u posljednje vrijeme nastupa kao jedinstven primjer stranke koja priziva proteste protiv vlasti u kojoj je sastavni i punopravni dio. Kao što je u okviru koalicionog dogovora prihvatila prava koja joj pripadaju, SBB je dužna ispuniti i obaveze, prije svega prema građanima – navodi se u saopćenju SDA.

faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *