Svjetski uspjeh fojničke kompanije MS&WOOD

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“), ponovila je prošlogodišnji uspjeh, pobijedivši u dvije različite kategorije inovativnog namještaja za stolicu i sto, na Međunarodnom sajmu u Kelnu (IMM Cologne). Žiri najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu, nagradio je dizajn stolice i stola iz najnovije kolekcije “Elle”, koja je juče premijerno predstavljena na štandu MS&WOOD-a, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Stolicu i sto fojničkog proizvođača, dizajnirala je sarajevska dizajernica Nataša Perković, a nagrađeni su u kategoriji pobjednika Iconic Awards: Interior Inovation Winner.

Povezana slika-Drugi put zaredom ušli smo sa našim namještajem ‘created in BiH’ u vrh svjetski priznatih proizvođača. Ako je sajam u Kelnu olimpijada, MS&WOOD je po drugi put za redom istrčao najbolje vrijeme u svojoj kategoriji. Kolekcija ‘Elle’ je nastala kao plod izvanredne saradnje dizajna i vrhunskih majstora. Naš brand postigao je svjetski uspjeh, i ovom prilikom bih zahvalio svima koji su učestvovali u njegovom kreiranju. Želim istaći da je ovim pobijedila i bosanskohercegovačka industrija namještaja, jer drvo je bosansko, dizajneri su iz BiH, majstori i menadžeri sui z BiH – izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

Slikovni rezultat za sto i stolica elleZa kolekciju namještaja Elle kažu da je ‘sofisticirana ljepota’. Elle je proizvedena najmodernijim tehnologijama obrade drveta na 5-osnim CNC mašinama, u kombinaciji sa tehnikama klasičnog stolarstva, i ručne obrade u završnici. I kod stolice i stola iz kolekcije Elle, primjetna je pažljivo modelirana estetska strana, koja daje komplementarnost s različitim namještajem. Kolekcija Elle koristi minimalnu količinu materijala, kako bi dosegla optimlanu strukturalnu veličinu, a ovi bezvremenski dijelovi namještaja, napravljeni su od vrlo kvalitetnog drveta.

Slikovni rezultat za natasa perkovic-Dvije nagrade Imm Cologne Iconic Awards Winner, koje je osvojila kolekcija Elle su priznanje bosanskoheecegovačkom dizajnu i bosanskohercegovačkoj proizvodnji. Uvjerena sam da dolazi vrijeme kada će naša proizvodnja i naš dizajn postati sinonim za izvrsnost na globalnoj razini. Htjela bih se zahvaliti inovativnim inžinjerima i spretnim majstorima MS&WOOD, koji su Elle pretvorili u stvarnost. Ove nagrade su plod našeg zajedničkog rada – kazala je dizajnerica Nataša Perković.

Podsjećamo da je MS&WOOD i prošle godine na ovom sajmu nagrađen istim nagradama za stolicu i sto iz ‘Primum collection 2016’, koju je dizajnirao Ado Avdagić. Nakon internacionalnog uspjeha postignutog prošle godine na sajmu u Kelnu, uslijedilo je uvrštavanje nagrađene kolekcije na Triennale umjetnosti i dizajna u Milanu.

Više puta nagrađivani namještaj koji se proizvodi u Fojnici izazvao je još prošle godine pažnju svjetskih arhitekata, dizajnera enterijera i vlasnika salona luksuznog namještaja. Namještaj vrhunskog kvaliteta MS&WOOD pod etiketom “created in BiH” već je sastavni dio ponude salona namještaja u New Yoruku, Parizu, Južnoj Koreji, Maroku, itd.

Slikovni rezultat za sto i stolica elle

MS&WOOD zapošljava 300 radnika, godišnje proizvodi 600.000 stolica i 100.000 komada stolova, koje izvozi u više od 40 zemalja svijeta. Plan je da do 2018. godine ova kompanija dostigne proizvodnju 1 milion komada namještaja godišnje.

Sajam u Kelnu vrijedi za jedan od najznačajnijih i najvećih sajmova te vrste u svijetu, na kojem se već na početku svake godine promoviraju najsavremeniji dizajn, materijali, i tehnologije. MS&WOOD izlaže ove godine na vlastitom štandu u Hali 2.2, (PURE PLATFORMS), štand O-031-N-026, zajedno sa ponajboljim svjetskim bradnovima.

zavnews/nap

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *