Najbolja voda na svijetu, najjeftinija u BiH

Tešanjski kiseljak nedavno je na prestižnom takmičenju u Sjedinjenim Američkim Državama dobio zlatnu medalju, odnosno proglašen je najboljom vodom na svijetu, o čemu su izvijestili svi mediji u BiH.

No, ono što zapada za oko je da je ova voda ubjedljivo najjeftinija na policama marketa u BiH. Flaša od dva litra mineralne vode košta samo 0,50 KM, što je ubjedljivo najniža cijena, u nekim slučajevima dvostruko niža od konkurencije.

Sa svjetski dokazanim kvalitetom i tako niskom cijenom, očekivalo bi se da je ova voda tržišni lider, ali to ipak nije slučaj. Možda je jedan od razloga što se Tešanjski kiseljak i dalje ne može naći u mnogim prodavnicama, odnosno nema zastupljenost na policama kakvu zaslužuje.

Navodno postoji strah “velikih igrača” da im Tešanjski kiseljak ne pomrsi račune.

Inače, firma Zema iz Tešnja, proizvođač ove mineralne vode ali i sokova, planira ove godine investirati 1,5 miliona KM u povećanje kapaciteta proizvodnje. Sa novim ulaganjima zaposlit će i više od 50 ljudi u naredne dvije godine. Sada, u ovoj firmi radi 30 radnika.

U firmu Zema u posljednje tri godine uloženo je više od 5 miliona KM za kupovinu opreme od najpoznatijih svjetskih proizvođača. Sve to pokazuje da će ova voda u narednom periodu biti ozbiljan konkurent za lidersku poziciju u ovom segmentu tržišta.

Dokazani kvalitet, niska cijena, spremnost za rad i ulaganje, kao i činjenica da se radi o domaćoj kompaniji (na šta kupci u BiH polažu sve više računa), garant su razvoja i uspjeha ove kompanije.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *