Goran Zakarić i Ivan Crnov novi igrači Želje

U Plavom salonu Stadiona Grbavica, održana je konferencija za medije, na kojoj je FK Željezničar zvanično predstavio nove fudbalere, Gorana Zakarića i Ivana Crnova, te novi ugovor sa Darkom Markovićem.

Na konferenciji je saopćeno i to da je Aldin Čenan, dosadašnji glavni skaut FK Željezničar, imenovan za sportskog direktora kluba.

-Na terenu ću pokazati da želim samo dobro Želji. Moje je da radim i da dovodim najbolje momke u klub – kazao je Čenan.

-Već od prve utakmice je sve dobro pošlo. Čast je i velika obaveza nositi dres sa grbom najvećeg kluba, i obećavam rad. Želim nastaviti sa rezultatima kako je završila polusezona. Moramo se dobro pripremiti jer Željo zaslužuje maksimum. Pozdravljam navijače i zahvaljujem se na podršci i ne sumnjam da će tako biti i u nastavku. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati – rekao je Marković koji je potpisao novi ugovor, koji će važiti do januara naredne godine.

–Zadovoljstvo mi je što sjedim ovdje. Sigurno velika čast za mene. Dugo sam se povezivao sa Željom, ali uvijek je nešto falilo. U razgovoru sa trenerom i sportskim direktorom, našli smo zajednički jezik i potpisao sam ugovor. Drago mi je što sam došao u najveći klub u BiH, i nadam se da će priča završiti u najboljem redu. Nadam se da ću biti zdrav i da ću pripreme odraditi najbolje što mogu. Sretan sam što sam tu i jedva čekam da čujem navijanje naših navijača – istakao je Goran Zakarić.

–Jedino što mogu reći je da sam jako sretan što sam došao u Želju. Nakon što sam raskinuo ugovor sa Širokim, nisam razmišljao mnogo, odmah sam znao koji je pravi put, a to je Željezničar. Najbitnije u ovom trenutku je da se dobro spremimo. Ekipa je već odradila pola posla, ostala je druga polovica i nadam se da ćemo svi biti sretni, te da izborimo naš cilj – rekao je novinarima Ivan Crnov.

zavnews/patria

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *