Sedam kompanija iz BiH predstavlja namještaj na sajmu u Kelnu

Vanjskotrgovinska komora (VTK) BiH, organizirala je zajednički štand bh. kompanija, na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera – IMM COLOGNE u Njemačkoj, koji će biti održan od 16. do 22. januara ove  godine.

Sedmi nastup Bosne i Hercegovine na IMM COLOGNE, ponudit će kupcima u Njemačkoj i Evropskoj uniji izvozne kolekcije namještaja sedam bh. firmi, i to: “Boksit” Milići, “Bosnian beech board” Visoko, “FEF Export-Import” Sarajevo, “H.M.M.” Gradačac, “Lignacon” Teslić, “Namještaj/Solid Wood” Gradačac i “Woodteam” Ilijaš, rečeno je Feni u VTKBiH.

Na bh. štandu, između ostalog, bit će izložen tapacirani i masivni hrastov namještaj, trpezarije, spavaće sobe, klub stolovi, komode, regali za dnevnu sobu, uredske stolice i fotelje, te tapacirane i barske stolice. Nastup Bosne i Hercegovine na IMM COLOGNE 2017, finansijski će podržati Vanjskotrgovinska komora BiH i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Slikovni rezultat za sajam namjestaja kelnTokom šest godina izlaganja u Kelnu, VTKBiH je u okviru grupnog štanda podržala 46 nastupa firmi iz cijele BiH, a uzevši u obzir sudjelovanje pojedinih firmi na više sajmova, podržala je ukupno 29 različitih kompanija, koje ukupno zapošljavaju više od 6.700 radnika.

Koliki je značaj izlaganja na sajmu namještaja u Njemačkoj, govore podaci vanjskotrgovinske razmjene i trend rasta izvoza. Naime, posmatrajući izvoz namještaja po svim stavkama, uključujući kako drveni tako i metalni, i namještaj od drugih materijala, te njihove dijelove, u 2015. godini je iz BiH u svijet izvezeno namještaja u vrijednosti oko 230,9 miliona eura, što je više za 12,1% u odnosu na izvoz u 2014. godini.

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“), također će se predstaviti  na ovogodišnjem prestižnom Međunarodnom sajmu namještaja u Kelnu, na vlastitom štandu, sa  novom kolekcijom “Elle”, proizvedenom u Fojnici.

zavnews/fena

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *