Capello: Ronaldo je sjajan, ali Messi je genije

Ugledni talijanski nogometni stručnjak Fabio Capello (70) poručio je kako je Portugalac Cristiano Ronaldo zaslužio ovogodišnju nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, ali i kako je samo jedan nogometni genije, a to je Argentinac Lionel Messi.

“Ronaldo je moj favorit za ovogodišnju nagradu. Predvodio je Portugal do naslova evropskog prvaka, dok je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka. Iza njega je sjajna sezona,” poručio je bivši selektor talijanske, engleske i ruske reprezentacije i bivši trener velikana sa “Čizme” Milana, Rome i Juventusa.

Međutim, Capello je naglasio kako je ukupno gledano Argentinac Lionel Messi bolji igrač od Ronalda.

“Ako raspravljamo o genijalnosti onda nema dvojbe. Samo je jedan genije, a to je Messi. Ronaldo je sjajan igrač i odličan strijelac, ali nema tu genijalnost kao Messi”, poručio je Capello.

Talijanski stručnjak smatra kako je Messi bio genijalan igrač i sa 17 i 18 godina, kao što je i danas, dok je Ronaldo odličan igrač koji je napredovao napornim radom i velikim zalaganjem.

“Ronaldo je odličan igrač, ali on ne može izvoditi poteze koji su nezamislivi, a Messi ih izvodi stalno,” zaključio je Capello.

Proglašenje najboljeg nogometaša svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) održat će se 9. januara 2017. u Cirihu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *