Ministar Fišo posjetio povratnika Fadila Bašića

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, posjetio je danas u bolnici demobilisanog borca Armije Republike Bosne i Hercegovine Fadila Bašića, povratnika u paljanskom naselju Hotočina, kojeg je prije nekoliko dana pretukao komšija Đorđe Janković.

Fišo je istakao kako je Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo, kroz realizaciju programa održivog povratka, i ranije pomagalo Bašiću.

-S ovakvim i sličnim aktivnostima naše resorno ministarstvo će nastaviti i ubuduće, posebno nakon što je naš saborac Fadil, nažalost, prošao kroz još jednu užasnu torturu. Učestvovat ćemo i u sufinansiranju njegovog liječenja i oporavka – dodao je Fišo.

Naglasio je i da će učiniti sve da nadležne pravosudne institucije poduzmu sve potrebne mjere i radnje, kako bi se adekvatno kaznio počinilac ovog nedjela.

Fadil Bašić je i ovaj put istakao da napad na njega nije bio na nacionalnoj osnovi, kao i da su ga od moguće sigurne smrti spasila dvojica komšija srpske nacionalnosti, kojima je izuzetno zahvalan. Riječi iskrene zahvalnosti uputio je i Fiši, zbog njegove današnje posjete i najave konkretne pomoći.

Fišo je najavio da će Ministarstvo na čijem je čelu, uvijek podržavati povratnike koji pripadaju nekoj od kategorija boračke populacije, kako bi njihov povratak učinili što je više moguće održivim, jer nam je svima, kako je potcrtao, „primarni cilj jedinstvena i cjelovita država Bosna i Hercegovina“, saopćeno je iz Press službe KS.

zavnews/Fena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *