Ne možemo izvući nove karte od onih koje smo dobili ali možemo naučiti igrati mudrije!

Svako je od nas pri svom rođenju dobio određene nepromjenjive stvari, ponajviše fizički izgled, a s genetskom strukturom i neke predispozicije koje će se kasnije više ili manje razvijati i realizirati.

Cijeli život nosimo osobine naših predaka i tek kada nam neko kaže da razmišljamo i činimo stvari poput njih, zamislimo se i pokušavamo to sakriti ukoliko su negativne, ili se možda ponosimo s time ako su pozitivne. Šta god se trudili postati i biti, uvijek nosimo pečat svih naših predaka, svih situacija kojih smo prošli kao i odgoja kojega su nam usadili i oblikovali nas ovakvima kakvi smo.

Slikovni rezultat za motivacijaJasno nam je da ne možemo izvući nove karte od onih koje smo već dobili u životu, ali možemo naučiti igrati mudrije i opreznije. Možemo razviti moć strpljenja i promijeniti leću kroz koju posmatramo ovaj svijet. Uprkos lošim kartama koje smo dobili, možemo naučiti njegovati stav zahvalnosti što smo uopće dobili neke karte i imamo prilike igrati. Možemo uživati u mogućnostima koje nam se pružaju drugačijom vrstom igre od one na koju smo naučili.

Sudbina ili kako god hoćemo zvati naše odluke i situacije koje smo prošli i koje su nas oblikovale i koje su zacrtale dio našeg puta u prošlosti, ne moraju crtati naš put u budućnosti. Iskustvo pustolovine ne znači samo neko ekstra uzbudljivo putovanje, već saznanje da sami povlačimo svoje karte, te možemo odabirati smjer svoga života. Zato izgradite u sebi snažan identitet i osnažit ćete karte koje ste dobili, dobit ćete šansu ostvariti najbolju moguću kombinaciju s onim što imate i postići najbolji efekat koji možete.

Samo se nemojte žaliti na karte koje imate, time ćete prizvati skori kraj svoje igre, a ujedno i poraz. Ne zavidite drugima na njihovim kartama, već se s njima po mogućnosti udružite u igri života na nove načine, naravno s onima s kojima vidite da će vaša igra biti zabava, a ne kompromitiranje i potcjenjivanje sebe. Pravila te igre sami pišete, pišete ih sada i ovdje, pa se stoga potrudite da imaju smisla, i da nakon njih ne žalite niti za jednim trenutkom vaše igre života.

savjetnikuspjeha.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *