Spahić traži otpremninu, bez dogovora bi mogao preseliti i na tribine

Iznenađujući postupak za raskidom ugovora koji je HSV ponudio Emiru Spahiću mogao bi imati značajne finansijske posljedice za njemački klub, jer Zmaj je pokrenuo postupak za dobivanje otpremnine, ali u slučaju izostanka dogovora mogao bi i Spahića poslati na tribine do kraja sezone.

Hamburger Morgenpost prenosi da je naš stoper preko svog zastupnika Daniela Delonge zatražio novčanu naknadu od milion eura, što i nije toliko čudno s obzirom da je imao godišnja primanja od 2,5 miliona eura, a pomenuti iznos je u skladu s novčanim primanjima koja zagarantovno ima ugovorom koji ističe na ljeto.

Spahić još uvijek nije zvanično dobio raskid ugovora, nego samo ponudu HSV-a za prekidom saradnje, a isti izvor navodi da bi se u slučaju izostanka dogovora između obje strane, moglo desiti da bh. stoper do kraja sezone bude na tribinama.

Za sada nema naznaka da li će i kakav dogovor biti postignut, ali sigurno je da u Hamburgu više ne računaju na usluge rekordera po broju nastupa u dresu reprezentacije BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *