O.Š. Hajderovići osvojila prvo mjesto u Federaciji na 3. sportskom turniru “Yunus Emre”

U sportskoj dvorani Kulturno-sportskog centra Skenderija, danas su se odigravale finalne utakmice 3. sportskog turnira u odbojci za djevojčice i u fudbalu za dječake, za djecu iz osnovnih škola sedam kantona u Federaciji BiH, koja uče turski kao drugi strani jezik.

Organizator turnira je Institut ”Yunus Emre”, a učestvovalo je 30 ekipa osnovnih škola koje su obezbijedile plasman na kantonalnim takmičenjima.

Treći sportski turnir “Yunus Emre” u školskoj 2016/2017. godini, održan je u kategoriji nogometa i odbojke, a u obje kategorije turnira učestvovalo je ukupno 130 škola iz Federacije BiH, u kojima se izučava turski jezik.

Dvije odbojkaške ekipe O.Š. Hajderovići, koje su se plasirale na ovo takmičenje, nakon što su na kantonalnom nivou osvojile prva mjesta, danas su ostvarile odlične rezultate. Naime, ekipa 6. i 7. razreda osvojila je prvo mjesto, a u ovom su se uzrastu takmičile ekipe iz 6 gradova Federacije, dok je ekipa u kategoriji 8. i 9. razreda, gdje su učestvovale ekipe iz 9 gradova Federacije, ostvarila odlično drugo mjesto.

Pobjednička ekipa je pored pehara i medalja, te ostalih nagrada, osvojila i putovanje u Republiku Tursku, što je posebno lijepa gesta organizatora, i svakako satisfakcija za djecu koja su učestvovala, jer sada znaju da neko itekako prati i vrjednuje njihov rad i rezultate.

Dvoranu u Skenderiji ispunio je danas veliki broj školaraca 6, 7, 8. i 9. razreda iz Žepča, Visokog, Mostara, Jablanice, Viteza, Gornjeg Vakufa, Sarajeva, Goražda, Lukavca, Kaknja, naših Zavidovića i drugih gradova Federacije.

Iskrene čestitke organizatorima ovih turnira, a posebne čestitke upućujemo našim ekipama iz O.Š. Hajderovići, i njihovom nastavniku Adnanu Hasičiću, na odličnim rezultatima i lijepom predstavljanju našeg grada.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *