Svečano je danas bilo u novom džematu “Ribnica”

Danas je u Ribnici u novosagrađenoj džamiji, klanjana prva džuma namaz, i time ozvaničena uspostava novog džemata na području Medžlisa islamske zajednice Zavidovići.

Nakon više godina gradnje, odlučnosti i upornosti mještana Ribnice, ova prelijepa džamija ugostila je danas svoje džematlije, koji su došli obaviti svoju islamsku dužnost, i time upotpuniti slavlje i radost povodom osnivanja novog džemata „Ribnica“.

Naime, od 01.01.2017.g. formiran je novi džemat „Ribnica“, od dijela džemata koji je do tada pripadao džematu Brezovača-Ribnica. Do ovog datuma, Ribnica je bila u sastavu Medžlisa islamske zajednice Banovići. Ovo će svakako ostati dan za pamćenje sadašnjih i budućih generacija u novom džematu, a sudeći po posjeti današnjoj džumi, mještani i džematlije džemata Ribnica, dostojni su veličine i značaja današnjeg dana.

Džematlijama džemata Ribnica od srca čestitamo na svemu što čine za svoju Ribnicu, a mnogo je projekata i akcija koje su oni u posljednjih nekoliko godina uradili, i pokazali svima nama da se zajedničkim radom mnogo toga može uraditi, na radost i zadovoljstvo svih koji dijele zajednički prostor i sudbinu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *