Razmišljaj pozitivno

U kriznim životnim situacijama nikad se ne smijemo prepustiti onome što nas muči, nikada ne smijemo baciti koplje u trnje, nikada se ne fiksirati na problem. Potrebno je različito reagirati u situacijama kad nam se događa dobro i kad nam se događa zlo. Osnovno pravilo u dobru je: potpuno se koncentriraj na to dobro i uspjet ćeš.

Kod kriza i konflikata osnovno je pravilo: iskoči iz koncentriranosti i fiksiranosti na zlo, na konflikt, na problem. Ako se koncentriraš na svoju bolest, počneš o njoj razmišljati, bit ćeš još bolesniji i depresivniji.

Slikovni rezultat za razmisljaj pozitivnoKoncentriraš li se na ono što bi ti se moglo dogoditi kad prelaziš preko rijeke, voziš se zrakoplovom ili autom, nećeš biti sposoban sjesti u auto, zrakoplov ili preći preko rijeke. Ako razmišljaš kakvo bi se sve zlo moglo dogoditi, na primjer da bi mogao dobiti neizlječivu bolest, to će se doista i dogoditi. Fiksirajući naime, svoj um i duh na bolest, ti zapravo zazivaš bolest na svoj tjelesni organizam.

Osnovno je pravilo: koncentrirati se na izlazak iz zla, iskočiti iz depresije i samosažaljenja, ne prepustiti se samoći, osami, boli i bolesti, stvarati u sebi vizije zdravlja, mira, uspjeha, radosti, ispričaj neki vic, našali se sa sobom i vidjet ćeš da ćeš nadvladati takvo raspoloženje. I kad te uhvati neizdrživa bol, pokušaj se nasmiješiti i samom sebi nasmijati, vidjet ćeš da i najtragičnija situacija nosi u sebi dozu humora.

Slikovni rezultat za razmisljaj pozitivno

U dobru se potpuno koncentriraj na ono što radiš, u zlu se koncentriraj na izlazak iz zla u koje si upao. Drugim riječima, uvijek se koncentriraj na dobro i ne dopusti da te zlo zahvati. O zlu nikad nemoj razmišljati, razmišljaj o dobru i izlasku iz zla. Onome koji vjeruje u dobro sve je moguće. U krizama i patnji nikad se ne predaj, nikad nemoj reći: “Gotovo je.” Nikad nemoj negativno razmišljati jer upravo to želi tvoj neprijatelj. Trgni se, iskoči, počni misliti pozitivno, počni moliti, pročitaj neku riječ Svete knjige, pokušaj se nasmiješiti samome sebi, gledaj preko svoje osame, boli i bolesti, uvijek gledaj preko zida pa ćeš tamo i biti.

Nikada se ne predaj zlu, uvijek se u potpunosti predaj dobru.

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *