Poziv bh. kompanijama da posjete sajmove u Turskoj

Ambasada Turske u BiH poziva kompanije iz metalskog sektora BiH da posjete sajmove koji će u Istanbulu biti održani od 9. do 12. februara.

Povezana slikaRiječ je o Sajmu mašina i tehnologija za obradu metala, Sajmu tehnologija varenja, spajanja i rezanja, te Sajmu tehnologija obrade površina.

Od 8. do 11. februara biće organizovani brifing za privrednike, bilateralni razgovori sa turskim privrednicima i posjeta proizvodnim postrojenjima, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Iz Ambasade navode da će po jednom predstavniku iz kompanija BiH koji bude učestvovao u ovom programu biti plaćeni troškovi smještaja sa doručkom, a učesnici su obavezni poznavati jedan od tri strana jezika – engleski, njemački ili francuski, te posjedovati ovlašćenja za odlučivanje u kupovini.

Potrebno je da zainteresovani popune aplikacioni formular koji se može naći na web stranici Vanjskotrgovinske komore BiH, i dostave ga Kancelariji savjetnika za trgovinu turske Ambasade u Sarajevu, najkasnije do 25. januara na broj faksa: 033/208 562 ili mail /[email protected]/, nakon čega će biti kontaktirane samo kompanije koje budu izabrane za učešće.

komorabih.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *