VLADA ZDK-a odobrila sredstva za poticanje poljoprivredne proizvodnje i uređenje poljoprivrednog zemljišta

Na 84. sjednici  održanoj dana 29.12.2016. godine, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, odobrila je proizvođačima maline i kupine sa područja Zeničko-dobojskog kantona, isplatu sredstava u iznosu od 348.985,00 KM, na ime poticaja za proizvodnju maline i kupine.

Osim toga, na prethodnoj 83. sjednici, Vlada Zeničko-dobojskog kantona je iz sredstava Budžeta odobrila otkupljivačima jagodičastog voća, a  koji vrše zamrzavanje, sredstva u iznosu od 40.000,00 KM, na ime poticaja za otkup i zamrzavanje jagodičastog voća, kao i sredstva otkupljivačima sa područja Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 33.899,00KM na ime poticaja za otkup jagodičastog voća.

Na 84. sjednici, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Vlada Zeničko-dobojskog kantona iz sredstava Budžeta odobrila je sredstva:

  • proizvođačima sa području Zeničko-dobojskog kantona iznos od 166.000,00 KM za podršku projektima u poljoprivredi na području Zeničko-dobojskog kantona,
  • poljoprivrednim proizvođačima sa području Zeničko-dobojskog kantona iznos od 94.166,76 KM za uređenje poljoprivrednog zemljišta u Zeničko-dobojskom kantonu,
  • udruženjima sa područja Zeničko-dobojskog kantona iznos od 12.000,00 KM, za podršku u razvoju udruženja u poljoprivrednoj proizvodnji u 2016. godini.

vladazdk

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *