U “Drugoj osnovnoj školi” u Zavidovićima, danas je bilo svečano

Danas je u Sportskoj dvorani Zavidovići, održana priredba povodom završetka prvog polugodišta za školsku 2016/2017. godinu, a u režiji „Druge osnovne škole“. Dvorana je bila ispunjena skoro do posljednjeg mjesta, što posebno raduje, jer djeci treba dati nemjerljivu podršku u njihovom obrazovanju, a priredbe su svakako jedan od važnih segmenata obrazovnog procesa.

Veliki broj djece svih uzrasta, učesnika u priredbi, izveo je nekoliko zaista lijepih tačaka, u vidu dječijih igara, pjesama, recitacija, folklora i tačaka u kojima su se djeca predstavila svirajući instrumente uživo, i time opravdali odluku i saglasnost Ministarstva za obrazovanje ZE-DO kantona, da se osnuje Muzička škola u sklopu Druge osnovne škole, što je već počelo pokazivati konkretne rezultate.

Na početku priredbe prisutnima se obratio direktor gosp. Amir Kadrić, koji je djeci čestitao na dobrom uspjehu kojeg su postigli na kraju prvog polugodišta, te im zaželio da se tokom zasluženog raspusta odmore od redovnih školskih obaveza, i da napune baterije za drugo polugodište i za nove pobjede, te na kraju svima čestitao nadolazeće praznike.

Treba posebno istaknuti da je priredba bila donatorskog karaktera, u smislu da su u nekim razredima skupljena novčana sredstva, a u ostalim odjeljenjima angažovali su se učenici da naprave svoje radove raznih vrsta, te da roditelji učestvuju u pravljenju kolača, kupovini sokova i mnogo toga još, kako bi se sve to nakon priredbe moglo kupiti, i na taj način pomoći djeci i školi u redovnom nastavnom procesu. Dakle sva sredstva koja se prikupe na donatorskoj priredbi bit će utrošena u kupovinu materijalno-tehničkih pomagala u nastavi. Raduje činjenica da se ogroman broj roditelja, djece i gostiju, odazvao priredbi i u njenom donatorskom dijelu, te na taj način aktivno se uključili u jednu veliku i važnu akciju za djecu i školu, a samim tim pokazali na konkretan način svoju opredijeljenost za kvalitetno obrazovanje svoje djece, što je svakako najvažniji segment njihovog života.

Voditeljski par, učenici 9. razreda, odlično su prisutne vodili kroz priredbu, i cijeli događaj učinili ljepšim i zanimljivijim, a da sve to bude tehnički odrađeno kako treba, pobrinuo se nastavnik Muzičke kulture, sa svojim pomoćnicima, te na koncu ostali nastavnici, i kao šlag na tortu, sva djeca učesnici bez kojih sve to ne bi tako lijepo izgledalo.

Kroz galeriju slika pogledajte jedan mali dio današnje priredbe i pokušajte sebi predočiti sliku jednog lijepog događaja kojeg su priredila djeca.

zavnews.net

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *