Novo Sarajevo: Policiji uručena specijalna oprema za spašavanje ljudi

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo Drugoj policijskoj upravi Novo Sarajevo uručio je 20 kompleta specijalnih uniformi za potrebe Jedinice za obezbjeđenje i zaštitu.

Navedena oprema sastoji se od kompletnih uniformi, taktičkih prsluka, šljemova, te štitova. Općina Novo Sarajevo je opremu u vrijednosti od 58.300 KM, osigurala u okviru opremanja službi i udruženja koje su od značaja za sistem zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara Civilne zaštite Općine.

Slikovni rezultat za nedzad koldzo– Do sada smo policiji nabavili 50 kompleta specijalnih uniformi, uključujući i ove danas i za to je plaćeno 175 hiljada maraka. Ranije smo nabavili i dva vozila za kontrolu saobraćaja, kao i biciklističku opremu za kontrolu saobraćaja u pokretu i mirovanju. Nabavljena je i oprema za kontrolu kvalitete ispušnih gasova iz vozila, a najvažniji projekat koji se realizuje etapno je videonadzor javnih površina na području općine – istakao je načelnik Nedžad Koldžo, te dodao da će postavljanjem dodatnih šest kamera ove godine na području općine Novo Sarajevo biti instalirano ukupno 23 nadzorne kamere.

Općina Novo Sarajevo nabavila je i dva terenska vozila za policiju, a primopredaja će se izvršiti u narednih nekoliko dana, a sve s ciljem daljnjeg jačanja i efikasnijeg funkcionisanja ukupnog sistema zaštite i spašavanja, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *