Počela rekonstrukcija krova na Sportskoj dvorani Zavidovići

Sportska dvorana u Zavidovićima napokon će ovih dana dobiti novu krovnu konstrukciju, koja će značiti spas za Dvoranu, obzirom da je stari krov bio zaista u lošem stanju, zbog čega su često prilikom obilnih kiša i vremenskih neprilika, stradali i neki drugi dijelovi Dvorane, što je uvijek rezultiralo novim troškovima zbog sanacije tih dijelova.

Ovaj projekat dogovoren je i potpisan još u septembru prošle godine, za vrijeme starog saziva Općinskog vijeća i u vremenu kada je funkciju Općinskog načelnika obnašao gosp. Suad Omerašević, koji je prije toga kandidovao spomenuti projekat kod UNDP-a, ali se zbog niza nepredviđenih stvari nije moglo prije pristupiti realizaciji ovog projekta.

Naime, za ovaj zlata vrijedan projekat za Dvoranu, za kojeg je Općina prošle godine obezbijedila 40 000 km, sredstva su još izdvojili i Ministarstvo obrazovanja i nauke ZE-DO kantona, na čelu sa našim zavidovićaninom, gosp. Mensurom Sinanovićem,  u iznosu od 70 000 km, te već spomenuti UNDP, koji je izdvojio oko 50 000 km.

Ono što u svemu ovome posebno raduje jest i činjenica da sanaciju krova na Dvorani radi naša renomirana zavidovićka firma, Monting Z, pa će pored novog krova na Dvorani, u Zavidovićima ostati i dobar dio uloženog novca, što je svakako značajno.

Čestitamo ovom prilikom svima onima koji su na bilo koji način zaslužni za ovaj svakako veliki projekat, i želimo još mnogo sličnih projekata u našem gradu, uz nadu da će Sportska dvorana služiti svojoj svrsi, i biti i dalje mjesto gdje će se graditi talenti, kojih je u raznim sportovima a posebno rukometu, naš grad uvijek imao.

zavnews

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *