Saopćenje Vlade Federacije BiH o navodima bivšeg federalnog premijera

Zbog velikog interesovanja javnosti za stav Vlade Federacije BiH o navodima, koje je na današnjoj konferenciji za medije SDP BiH iznio bivši federalni premijer Nermin Nikšić dostavljamo vam slijedeće saopćenje za javnost:

“Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu kojeg je Federalna vlada podnijela, proizišao je iz činjenice da je bivši federalni premijer potpisom ugovora preuzeo obavezu izmirivanja doprinosa za PIO, čime je oštećen budžet Federacije BiH za oko 43.000.000 KM.

Naglašavamo da firma Ferimpex, pomenuta od strane gospodina Nikšića, ni na koji način nije predmet počinjenja krivičnog djela. Ova firma je podnijela tužbu za vrijeme vlade Nermina Nikšića o čemu će odluku donijeti pravosudni organi. Kategorički odbacujemo bilo kakve špekulacije da Vlada FBiH namjerava da pregovara s bilo kojom firmom dok je u sudskom procesu, jer je to neovisna nadležnost Federalnog pravobranilaštva.

Nerazumljiva je nervoza bivšeg federalnog premijera, koji je do sada u svim slučajevima koji se njega ne tiču, pozivao pravosudne organe da rade svoj posao.

Vlada Federacije BiH poziva pravosudne organe da rade svoj posao bez ikakvih pritisaka i smatra bespredmetnom svaku političku polemiku o sličnim temama” – kaže se u saopćenju Vlade FBiH.

vladafbih

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *