Zavidovići: Održana manifestacija “Izbor sportiste 2016”

Sinoć je u dobro posjećenoj velikoj sali JU Centar za kulturu u Zavidovićima, uz prisustvo brojnih zvanica iz kulturnog, sportskog i javnog života našeg grada i ZE-DO kantona, a u organizaciji Sportskog saveza naše Općine, uz podršku radija 1503 i Koalicije mira, održana manifestacija Izbor sportiste 2016.

Ovu manifestaciju su podržali općina Zavidovići i ZE-DO kanton, tačnije Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, na čelu sa ministrom gosp. Mensurom Sinanovićem, našim sugrađaninom, koji se i obratio prisutnima riječima podrške, kazavši da on sebi „uzima za obavezu da dok je na čelu Ministarstva nesebično daje podršku ovakvim manifestacijama, gdje se promoviraju sportisti i uopće mladi, koji su naša budućnost i snaga koja će načiniti pozitivne promjene u društvu“.

Cijelu manifestaciju pratio je kulturno-zabavni program, kojeg su izveli mladi iz našeg grada, a dodijeljene su i brojne nagrade i priznanja od kojih ćemo ovaj puta izdvojiti samo neke.

Priznanje „najbolja sportistkinja senior“ za 2016. godinu dobila je Ernada Merdanović-Hamurović, članica ŽRK Krivaja, dok je „najbolji sportista senior“ Adnan Jaškić, „najbolja sportistkinja junior“ ovaj puta je Ajna Krajnić iz karate kluba Krivaja-Bushido, a „najbolji sportista junior“ je Adin Karanović, član Rukometnog kluba Krivaja, te na koncu priznanje za Esmu Veselinov, koja je proglašena „najboljom sportistkinjom među osobama sa invaliditetom“ i Hasib Vuković-Garo „najbolji sportista među osobama sa invaliditetom“.

Osim spomenutih priznanja pojedincima, i sportski klubovi su dobili priznanja, pa je tako Rukometni klub Krivaja dobio priznanje „najbolji sportski klub za 2016.“, a “najbolji omladinski sportski klub” je Kajakaški klub Mladost, dok je “najbolji klub sportista sa invaliditetom”, IOK Zavidovići.

Za najbolje trenere proglašeni su Jasmin Mrkonja, trener Rukometnog kluba Krivaja, te Meris Husanović kao najbolji trener osoba sa invaliditetom, dok je dječak Ismail Zulfić odlikovan specijalnim priznanjem za promociju sporta osoba sa posebnim potrebama.

Treba spomenuti da je ovom prilikom dodijeljeno i „specijalno priznanje za promociju BiH u svijetu“, a za 2016. dobila ga je Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, dok je specijalno priznanje „Ponos nacije“ ovaj puta ponio Damir Beljo.

Mnogo je još nagrada i priznanja dodijeljeno i nismo u mogućnosti sve ih nabrojati ali ne možemo ne spomenuti i „sportske nade“ za 2016. a to su Tarik Mujanović, Lejla Slipić, Sajra Hamurović, Edin Klis, Edin Prnjavorac, Amela Džakmić-Lala i Enes Ridžal.

Bilo je tu još mnogih priznanja u različitim kategorijama kao što su priznanja za životno djelo, za doprinos sportu, za prezentaciju sporta u medijima, za uspjeh sa školskim sportskim klubovima, promociju i doprinos sportu u gradu, za razvoj školskog sporta, sportski radnik, promociju grada izvan granica BiH, sportski događaj i mnoga druga priznanja.

Svim dobitnicima nagrada i priznanja za 2016. godinu od srca čestitamo, i želimo da im to bude dobar podstrek za budućnost, a onima koji ovaj puta nisu među spomenutim imenima a ne zaostaju po rezultatima i zaslugama, želimo da ovo bude pozitivan stimulans i primjer da se u narednim godinama potrude još više.

zavnews

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *